Ağustos 22

Evren’deki Düzen Tesadüf Olabilir mi?


Evrende düzen olduğunu sanan adam tesadüf olabilir mi sorusuna cevap arar. Bırak evreni dünyada bile düzen yok. En basiti hayvanda konakçı olan bir virüs düzensiz, hatalı bir mutasyon sonucu insanda konakçı oluyor covid-19. Sonra oturup düzenden ve mükemmeliyetten bahsediyorsunuz.

Eğer düzen olsaydı her gün aynı saatte evden çıkar, aynı yollardan geçer, aynı arabaları, aynı insanları görürdün. Her gün hatasız aynı işi yapardın. Yıl içinde hiç hasta olmazdın ya da hangi tarihte hasta olacağını bilirdin.

Eğer çok düzenli olsaydı hangi gün hangi saatte öleceğini bilirdin.

Işte tüm bu kaos ve karmaşaya hayat deniyor. Ve bu kaos ortamında hayata devam etme mücadelesi içine giriyorsunuz.

Edit : evrendeki kaosu dünyaya indirgememdeki sebep anlayabilin diye. Dünyadaki kaos evrendekinin yanında nokta kalır. Çok düzenli sandığınız evrende her an kaotik bir olay oluyor. Bir gezegene göktaşı çarpıyor. Kara delikler yıldızları yutuyor. Hatta güneşimiz düzensiz patlamlar yapıyor. Anlat anlat bitmez.

Edit 2 : fizik kuraları var diyen arkadaşım o kurallar kağıt üstündeki hesapta var. Fizik kuralları evrenin her yerinde aynı değil. Dünyada bile kağıt üstündeki hesaplar bire bir tutmaz. Dünyanın ekseni kayıyor, kayacak ve senin o mükemmel dediğin tüm fizik kuralları yeniden yazılmak zorunda kalacak.

Insan vücudu çok düzenli, mükemmel yaratılmış diyen hödükler. Eğer o kadar mükemmel bir vücudumuz olsaydı kanser olmazdık. Bebekler ölü doğmazdı, kadınlar düşük yapmazdı. Şeker hastalığı, kalp rahatsızlığı, tansiyon gibi genetik hastalıklar olmazdı. Akraba evliliklerinden sakat çocuklar dünyaya gelmezdi. En önemlisi down ya da up sendromlu insanlar olmazdı. Mükemmel bir vücudun mükemmel bir savunma sistemi olurdu. Hepatit, aids, covid, kızamık, kabakulak ve en basitinden grip olmazdın mal herif. Azıcık siz kitap açın okuyun. Kafanızı o şıhınızın yazdığı zırvalardan kaldırıp, o ateist dediğiniz beğenmediğiniz insanların kitaplarını da okuyunuz. Okumazsınız çünkü gerçekler yazar orada, mükemmel olmayan bir evrende boktan bir dünyada yaşadığınız ve o şıhınızında sizin gibi sıçıp işeyen biri olduğu gerçeği sizi rahatsız edip uykularınızı kaçırıyor.

By tailofcat

Eksi Sözlük