Nisan 30

‘Ateistler’ bunu da açıkladı: Adnan Oktar suç işliyor


fft78_mf1436388

Fazıl Say’a Twitter’da yazdığı ve paylaştıkları nedeniyle verilen hapis cezasının ardından açıklama yapan, “Bir Grup Ateist” Oktar’a kendi yöntemiyle cevap vermek için açtıkları davanın reddedilmesi üzerine suç duyurusunda bulundu.

Adnan Oktar’ın “ateizm, materyalizm, Darwinizm, Marksizim” gibi kuram ve düşünce sistemlerini savunanlara hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldı. Savcılık “suç unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, Avukat Gürkan Özocak, bugün takipsizlik kararına itiraz edeceklerini söyledi.
Oktar ise kendisinden şikayetçi olanların avukatlığını yapan Özocak ve Avukat Mehmet Ali Köksal hakkında “adil yargılamayı etkilemek” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlalden” suç duyurusunda bulundu.

Oktar’la ilgili yapılan suç duyurusu dilekçesinde, “evrimci, materyalist ve ateist kimselere karşı, toplumun diğer kesimini kin ve düşmanlık duyguları beslemeye tahrik eden şüphelinin (Oktar’ın), birden çok kez işlemiş olduğu bu fiil uyarınca zincirleme şeklinde işlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu meydana geldiğinden, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 43. ve 216. maddeleri uyarınca cezalandırılması istemiyle kamu davası açılması” talep ediliyordu.

Dilekçede, “Harun Yahya” mahlaslı Oktar’ın kendine ait internet sitesinde, A9TV adlı televizyon kanalında, YouTube’da yayınladığı video ve programlarında ve kitaplarında, ateizm ve Marksizm gibi kuramları benimseyen/inanan kişiler hakkında alaycı ve hedef gösteren açıklamalarda bulunduğu ifade edildi.

Oktar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan “Bir Grup Ateist”, kim olduklarını ve neden suç duyurusunda bulunduklarını “Adnan Oktar Suç İşliyor” adresindeki blog’ta anlattı.

Grup açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Oktar ve ekibi eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan pek çok yazarı ve web sayfasını dava etti. Fikirlerini beğenmedikleri ve katılmadıkları toplum içindeki pek çok kesimin dünya görüşünü, felsefi düşüncesi ve dini inancını kendi dava ettikleri ifadelerden kat kat ağır ifadeler kullanarak aşağılamaya ve söz konusu toplum kesimlerine sürekli hakaret etmeye devam ediyor.”

‘AKILLARI ÇOK ZAYIFTIR’

Suç duyurusunda Oktar’ın söylediği şu sözleri nedeniyle yargılanması gerektiği belirtildi:

“ PKK da aynı kafada, bunlar da aynı kafada. Hepsinde o Darwinist, materyalist, Stalinist, Leninist güruhun o deccali, kan dökücü, acımasız ruhu vardır.”

“Darwinist ve materyalist insanların akılları çok zayıftır… Bu masonların oyunu dedik ve bütün katliamları yapanlar Marksist, Darwinist, materyalist eğitimden geçmiş adamlardır.”

“Bütün İslam alemini esir almışlardır. Müslümanların bugünkü perişan hallerinin sebebi Darwinizm’dir. Osmanlı’nın yıkılışının nedeni Darwinizm’dir…”

“Materyalist, ateist, Darwinist bir eğitim sonucunda babası çocuğunu maymun olarak görüyor, böcek gibi görüyor. Çocuk da babasını maymun ya da goril olarak görüyor.”

“Hitlerin hocası, Hitleri Hitler yapan adam; uluslar ancak Darwin’in yaşam kavgasına benzer, şiddetli bir rekabetle gelişebilirler diyor. Her yerde görüyorsunuz yani Darwinizmin etkisini.”

Radikal