Haziran 28

Suriyeli muhalifler kiliseleri yok ediyor


Suriye’deki silahlı muhalifler, Hıristiyanlara yönelik düşmanca tutumlarını kiliselere zarar vermeye kadar vardırdılar. Suriyeli bir Hıristiyanın yaydığı fotoğraflarla gündeme taşıdığı olayda muhaliflerin kiliseleri yağmaladığı ve rahatça fotoğraf çektirdiği görülüyor.

Suudi Arabistan ve Katar’dan gelen silah ve para yardımlarıyla Suriye içerisinde faaliyet gösterdikleri Batı medyasına da konu olan Suriyeli muhaliflerin kiliselere saldırdıkları ortaya çıktı.

Russia Today‘in haberine göre, Humus’ta yaşayan Hıristiyan bir kadının gündeme getirdiği fotoğraflarda, Özgür Suriye Ordusu’na mensup olduğu iddia edilen bir militan elinde silahla birlikte, bir rahip kıyafetini üzerine giymiş ve diğer eliyle de yağmalanmış bir haçı tutarken görülüyor.

Diğer fotoğraflarda ise Humus’taki bir kiliseye verilen zarar açık bir şekilde görülüyor.

Vatikan’ın Fides Haber Ajansı’na göre, Kuşeyr şehrindeki 9 bin Hıristiyan, silahlı gruplardan birinin liderinin verdiği ültimatom nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek durumunda kaldılar. Yine Kuşeyr’de, bir Hıristiyan keskin nişancılar tarafından öldürülmüştü. Yine bazı iddialara göre camilerde, “Hıristiyanlar 6 gün içerisinde Kuşeyr’i terk etmeliler” şeklinde vaazlar veriliyor. İki Katolik papazı, bu çağrıların minarelerden yapıldığını kendi kulaklarıyla duyduklarını Vatikan’ın ajansına bildirdiler.

İki haftadır denenen Hıristiyanları Humus’tan tahliye etme planlarının başarısız olduğu belirtilirken, bir papaz muhaliflerin taktik değiştirdiklerini, sivilleri şehirde tutarak onları pazarlık aracı olarak kullanmak istediklerini iddia etti.


Eski Humus’taki Büstan el-Divan Kilisesi Suriyeli muhalifler tarafından bu hale getirildi

(soL – Dış Haberler)