Nisan 20

Video: Avustralyalı Ateistler Köktendinci Müslümanları Rezil Ediyor


13-15 Nisan arasında Melbourne Avustralya’da gerçekleştirilen 2012 Ateist Kongresi’nde kaydedilen birkaç ilginç vide Greener Nautilus tarafından hazırlandı. Az sonra izleyeceğiniz videoda görecekleriniz giyim tarzlarından tutun düşünüş tarzlarına kadar Muhammed’in yaşadığı dönemden çıkıp gelmişçesine bugün çoğunluğu oluşturan ve dünyada İslam’ı temsil eden tipik müslümanlar. Protesto ettikleri ise Ateistler.

Pankartlarda, İslam’ı terkedip ateist olan Hollanda vatandaşı, ve Hollanda parlementosu üyesi Ayaan Ali Hirsi hakkında “Kafir Ayaan Ali Hirsi’ye mesaj: Sonsuza kadar cehennemde yan” yazıyor. Ayrıca geçenlerde yaşamını yitiren ünlü ateist Christopher Hitchens hakkında “Christopher Hitchens – Son istikamet: Cehennem Ateşi” pankartlarda görülen bir diğer yazı.

Protestoyu duyan Ateistler yavaş yavaş o bölgeye doğru geliyorlar. Mavili kızın ortaçağ atmosferini yaşatan bu derece tarihi ve otantik kıyafetli insanlar önünde fotoğraf çektirmek istemesi gözlerden kaçmıyor.
Ardından diğerleri de fotoğraf çektirmeye başlıyor 😀 Adeta zaman makinesiyle 1400 yıl geriye gitmiş gibi hissetlerinden kuşku yok.

Ve çoğunluğa ulaşan Ateistler artık bu saçmalığa bir son vermeli diye içlerinden geçirmiş olmalılar ki karşı sloganla atağa geçiyorlar. Üstelik o anki görüntüye “cuk” diye oturan bir sloganla: “Kadınlar nerede?” diyor Ateistler, müslüman protestocular arasında hiçbir kadının olmamasına vurgu yaparak.

Ve ölümcül(!) darbe geliyor… Ateistler “Saçmalık, saçmalık” diye bağırıyorlar. Etrafını kaplayan muazzam büyüklükteki kafir dalgasının etkisiyle müslümanları ister istemez bir sessizlik kaplıyor ya da aslında bağırmaya devam ediyorlar ama sesleri çıkmıyor. Allah o an başka bir işle meşgul olmalı ki müminleri kafirler karşısında galip getirmeyi unutmuş.

Derken Ateist’lerden birisi uzun sakallı üyeleriyle tanınan, 1960’lı yılların Amerikan rock grubu ZZ Top’ın adını haykırmaya başlıyor ve diğerleri de ona eşlik ediyor.

Bkz: ZZ Top grubu. Yakında Zaman manteş atar: “ZZtop’un çantasından Risale-i Nur çıktı.”

Barışsever ve pozitif ateistler tarafından tamamen kuşatılan müslümanların “cehennemde yanacaksınız kafirler” haykırışları %100 bastırılıyor ve kongre merkezinin önünde kadın haklarını savunan Ateist sloganları yankılanmaya devam ediyor: “Kadınlar nerede?”, “Kadınlar nerede?”

Bu protesto gösterisinde benim dikkatimi iki şey çekti. Birincisi gerçek ifade özgürlüğünün burada nasıl hakkıyla uygulandığı, ikincisiyse burada gösteri yapan müslümanların ne kadar ikiyüzlü hareket ettikleri. Dikkat ettiyseniz çoğunlukta olmalarına rağmen hiçbir Ateist, herhangi bir müslüman protestocuya sataşmadı. Müslümanların ağızları kapatılmadı, polis müdahalesiyle zorla götürülmediler, istedikleri yerde söylemek istediklerini özgürce söylediler ki böyle de olmalı. Hatta güvenlik görevlileri müslüman protestocuların ifade özgürlüklerini icra edebilmelerini garantiye almak için bizzat önlerinde durdu.

Şimdi bir de giyimlerinden anlaşıldığı kadarıyla bu protestocu müslümanların geldiği ülkeler olan Pakistan, Endonezya, Afganistan veya İran’da İslam Kongresinin gerçekleştirildiği bir yerde ateistlerin azınlık olarak benzer protestoyu gerçekleştirdiğini düşünün. Ben size olacakları söyleyeyim:

1)Kongreye katılan her müslüman protestocu her ateiste fiziksel şiddet uygulamayı ve sözlü tacizde bulunmayı bizzat borç bilirdi ve din karşıtı slogan atan her ağız linç edilirdi.
2)Linçten kurtulan olursa İslami hukukla yönetilen devletler bu kişilerin idam edilmesi kararına varırdı. Ya başları kılıçla kesilirdi ya da taşlanarak öldürülürlerdi.

Bazılarının “iyi de onlar gerçek İslam’ı uygulamıyor,onlar yobaz” dediğini duyar gibi oluyorum. Hayır efendim, tam aksine İslam’ı Kuran’a göre gerçekten yaşayan onlar. Bu ülke şans eseri Atatürk sayesinde son 100 yıldır İslam’ın ılımlı versiyonunu yaşıyor o kadar. İstediği kadar ılımlı olsun Türkiye’de durum farklı mı olurdu sanki? Ne çabuk unuttunuz Sivas’ta olan bitenleri? Bu barışçıl protesto ortamını Türkiye’de de görmek hayal olurdu çünkü insanların büyük bir çoğunluğu dinlerini o kadar militaristik bir anlayışla savunuyorlar ki; fanatizmin sınırlarını zorlayan futbol holiganları bile yanlarında cüce kalıyor. Mesele laiklikse laiklik burada da var, mesele demokrasiyse demokrasinin de burada olduğu iddia ediliyor. Demek ki sorun İslam’ın orada yanlış uygulanması, orada laikliğin ya da demokrasinin olmaması değil, sorun İslam’ın eleştiriye kapalı olması, İslam’ın tüm dünyanın fethedilip kendisinin tek egemen din kılınmasını ve herkesin zor ve güç kullanılarak tek kafa yapısına sahip olmasını istemesi, İslam’ın akıl ve bilimle çelişen safsatalara inanmanız durumunda sizi mükafatlandırıp, aklınızı kullanıp bunlara inanmamayı seçtiğinizde sizi sonsuz işkenceyle cezalandırması.
Kendi ülkesinde hoşgörüden, barıştan, karşıt düşünceye tahammülden uzak bu insanların hiç utanmadan kalkıp ifade özgürlüğünün ve laikliğin tam anlamıyla yaşandığı Avusturalya gibi bir ülkede böyle bir eyleme girişmesi ikiyüzlülük olarak tanımlanabilir ancak.

Bre adam, sen önce kendi taş devri uygarlığına dönüp orayı bronz çağına atlatmaya bak. Senin ülkende insanlar hala büyücülükle suçlanıp idam ediliyor, kadınların trafikte taşıt kullanması yasak, kadınlar kara çarşafa hapsediliyor ve cinsellikten zevk almasın diye insanlık dışı sünnet muamelesine uğruyorlar, bir dine inanmadığını açıkça söyleyenler hapse atılıyor, insanlar devlet eliyle vahşi şekillerde idam ediliyor. Sen önce bunları düzelt, ondan sonra Avusturalya’ya gelip ateistleri protesto edersin. Kaçmıyor ateistler bir yere.

Avustralya’lı bir vatandaş: “Ne şanslıyım ki Avustrulya’dayım, ne şanslıyım ki senin ülkende değilmişim, aman tanrım.”

Greener Nautilus